Küppersmühle (Duisburg)

Om eens te oefenen met het zone systeem van Ansel Adams ben ik een middagje naar Duisburg geweest. Hier bevindt zich het museum Küppersmühle.

Het trappenhuis van de Küppersmühle is pas echt bijzonder en met een Nederlands tintje. De opgang bestaat uit 800 m2 Djenné-rood leemstuc van Tierrafino. Door het matte materiaal en de warme koperkleur kom je in een totaal andere wereld dan het steriele wit van het museum. De trap is uitgevoerd door o.a. Armin Ardi van Leembouw uit Nederland.

Gewapend met lichtmeter en camera een hele tijd in het trappenhuis van het museum doorgebracht. Met behulp van het zonesysteem kun je bepalen hoe een foto er zal uitzien met betrekking tot de weergave van contrast en detail voordat de foto genomen is. Grappig om te zien dat in deze moderne tijd dit oude systeem nog erg goed werkt. Enkele van de resultaten staan hieronder. De belichting is steeds manueel ingesteld nadat het licht is gemeten. Ansel Adams fotografeerde in zwart-wit dus ook hier voor zwartwit gekozen voor het eindresultaat.

 

Duisburg-1

 

Duisburg-2

 

Duisburg-3

 

Duisburg-4

 

1 Reactie

  1. Mooie foto’s,
    Groetjes van Carl van tierrafino

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *