De Weston Paprika

De Weston Paprika

Edward Weston is een van de bekende Amerikaanse fotograven uit de 20e eeuw. Hij staat bekend om zijn mooie naaktfoto’s maar niet alleen van mensen maar ook van paprika’s. Een heel bekende foto van Weston staat bekend onder de naam Pepper No. 30.

Van onze mentor hadden we opdracht gekregen om een foto te maken met een klassieke belichting zoals die bij naaktfotografie wordt gebruikt. Als model moesten we gebruik maken van een paprika. In de studio voor het raam aan de slag gegaan om met een zwart achtergronddoek een opstelling te maken om de paprika mooi uit te lichten zodat alle contouren goed zichtbaar zijn. Waar nodig kleine stukjes papier rond de paprika geplaatst om hem mooi uit te lichten.

De Europese paprika’s zijn veel te mooi qua vorm dus de vorm van Weston zal ik niet benaderen. Wat de belichting aangaat is hij ook heer en meester.

Paprika

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *