Rook

Rook

Wat doe je op een regenachtige dag? Je duikt de studio in en gaat een keer experimenteren met foto’s met rook. Dit soort foto’s stond ook op mijn lijst van 50 fotoprojecten.

Eerst een opstelling gemaakt met een donkere achtergrond en twee speedlights aan beide kanten van het object. Deze speedlights manueel ingesteld en de beam hiervan zoveel mogelijk gericht. Ook twee schermen tussen de speedlights en de achtergrond geplaatst zodat deze de achtergrond niet mee belichten en deze mooi zwart blijft.

De eerste foto’s heb ik gemaakt van alleen opstijgende rook. Daarna deze rook onder een lepel opgevangen. Dit gaf ook een mooi resultaat. Voor de foto met de theepot heb ik eerst de theepot met een studiolamp met softbox belicht. Hiermee is het ook makkelijker om de theepot mooi plastisch uit te lichten.

De rook is daarna apart gefotografeerd gebruik makende van de speedlights. Deze bevriezen het beeld net iets beter dan de studiostrobes. De twee beelden zijn later in photoshop samengevoegd.

 

Smoke-4

 

Smoke2

 

Smoke-1

 

Smoke-3

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *