Druppels

Druppels

Weer een streepje achter één van mijn 50 fotoprojecten. Het fotograferen van druppels die op elkaar vallen. Een leuk onderwerp om high speed fotografie te oefenen. Je camera is niet snel genoeg dus je kan het beeld alleen bevriezen met de flits. Aan de slag dus met water in diverse kleuren. De spectaculairste foto’s krijg je wanneer je twee druppels achter elkaar laat vallen. De eerste produceert dan een waterkolom en de tweede druppel slaat hierop te pletter. Dit natuurlijk wanneer de timing goed is en dat is nou juist het moeilijkste aan deze foto’s. Na een middagje fotograferen heb je dan ook maar een handje vol foto’s die echt mooi zijn.

Voor sommige foto’s heb ik water in twee kleuren gebruikt. Rood voor de druppels en blauw voor de vloeistof in de bak waarin ze vallen. Ook heb ik gewerkt met gekleurd papier en hierop de flits gericht. Als lens is gebruik gemaakt van een 100mm macro lens. Bij dit soort fotografie is het ook makkelijk wanneer je tethering gebruikt zodat je de foto´s gelijk op een groot scherm kunt bekijken. Enkele van de geslaagde foto’s staan hieronder.

druppels-1

The beauty of splash

 

druppels-3

Een rood gekleurde druppel die terugstuiterd van het wateroppervlak.

 

druppels-4

De rode kleur onder de waterkolom wordt hier veroorzaak door de rode vlek in de zwarte koekenpan die ik heb gebruikt. Geen kleurstof dus bij deze foto. De meeste foto´s zijn in een transparante bak gemaakt waar soms gekleurd papier is ondergelegd.
 

druppels-2

Een rode druppel op blauwe vloeistof
 

druppels-5

bij deze en de volgende foto is geen kleurstof gebruikt maar gekleurd papier om het licht te kleuren. Is goed te zien aan de kleurloze waterkolom
 

druppels-6

 

druppels-7

Een mooie paddestoel druppelfoto. Hier een rode druppel op blauw gekleurd water. Als kleurstof heb ik kleurstof voor voedingsmiddelen gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *