Fotografie Workshops

Als onderdeel van het najaar workshopprogramma 2014 van gemeenschapshuis ‘t Luukske geef ik een tweetal fotografie workshops voor beginners. Vanaf midden augustus is het mogelijk om via de website van het gemeenschapshuis (www.luukske.nl) hierop in te schrijven. Mocht je interesse hebben neem even contact op en ik houd je op de hoogte.

Basisworkshop digitale fotografie

Basis foto vk

Fotograferen doet vrijwel iedereen. Vooral nu veel mensen een digitale camera hebben en foto bewerken eenvoudig is. Een goede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor de digitale spiegelreflex camera hebben. Je moet dan ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rond digitaal fotograferen. Tijdens deze workshop leer je deze technische vaardigheden maar ook wordt aandacht besteed aan fotocompositie.

Deze workshop die op zes avonden plaatsvindt wordt gehouden in gemeenschapshuis ‘t Luukske te Wellerlooi op 2, 16, en 30 oktober, 13 en  27 november en 11 december van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten voor de workshop (6 avonden)  inclusief lesmateriaal, koffie en thee bedragen € 75,= Cursisten dienen zelf te beschikken over een digitale camera waarbij sluitertijd en diafragma met de hand kan worden ingesteld. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 5 met een maximum van 8 deelnemers.

De workshop digitale fotografie is volgeboekt. 

 

 Introductie Studiofotografie

studio fotografie vkDeze compacte en praktijkgerichte workshop is ideaal als je wilt leren fotograferen in een fotostudio. In een kleine groep (max 6 personen) worden de basisbegrippen van digitale fotografie in de fotostudio behandeld; Hoe meet je licht, welke tools staan tot je beschikking om het licht naar je eigen wens aan te passen en hoe kan je met minimale middelen een professionele belichting bewerkstelligen.

De workshop zal zeer praktijkgericht zijn. Iedere deelnemers krijgt dus ook de mogelijkheid om zelf het aanwezige model te fotograferen. Aan bod komen o.a.: Uitleg over licht, de studio en verschillende soorten lampen en licht-modifiers, het meten van het licht, verschillende lichtopstellingen en portretfotografie.

Deze workshop die op tweeavonden plaatsvindt wordt gehouden in gemeenschapshuis ‘t Luukske te Wellerlooi op 20 november & 4 december van 20:00 tot 22:00 uur. De kosten voor de workshop (2 avonden) inclusief lesmateriaal, koffie en thee bedragen € 45,= Cursisten dienen zelf te beschikken over een digitale camera waarbij sluitertijd en diafragma met de hand kan worden ingesteld. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 4 met een maximum van 6 deelnemers.

Voor deze workshop zijn nog enkele plaatsen beschikbaar